Goda Nyheter

NYHET

Fem bra saker som hände i oktober

UNICEF etablerar ett innovationscenter i Stockholm, Slovakien slopar lagförslag om nya begränsningar av aborträtten och poliovaccineringen återupptas i Afghanistan. Det är några av oktobers goda nyheter. 

NYHET

Fem bra saker som hände i september

Domstolsbeslut kan avkriminalisera abort i Mexiko, lånegarantier hjälper små energiföredag i Afrika och Schweiz röster ja tilöl samkönade äktenskap. Det är några av septembers goda nyheter.

NYHET

Fem bra saker som hände i augusti

Lego ger rekordstöd till flyktingar i Afghanistan, antalet tigrar i Indien ökar och ett nytt säkerhetsavtal i Bangladesh skapar tryggare arbetsplatser för textilarbetare. Det är några av augustis goda nyheter.

Lego slår ett slag för Afghanistans flyktingar

NYHET

Fem bra saker som hände i juli

Sierra Leones parlament har röstat ja till att avskaffa dödstraff, New York blir den sjätte delstaten i USA att avskaffa barnäktenskap och Grönland stoppar all utvinning av olja och gas. Det är några av julis goda nyheter.

NYHET

Fem bra saker som hände i juni

Norge och Tyskland kräver att företag tar ansvar för mänskliga rättigheter, indisk delstat förbjuder tvångsterapi för hbtqi-personer och en ny lag stärker kvinnors rätt att äga mark i Zambia. Här är fem bra saker som hände i juni.  

NYHET

Fem bra saker som hände i maj

Drönare gör det möjligt att leverera livsviktig medicin till avlägsna områden i Uganda, en smittsam sjukdom som orsakar blindhet har utrotats i Gambia och Tysklands regering lovar bättring i klimatmålen efter historiskt domstolsbeslut. Här är fem goda nyheter från maj månad. 

NYHET

Fem bra saker som hände i april

Libanon kriminaliserar sexuella trakasserier, en ny metod hjälper lokalbefolkningen i Kenya att bekämpa stora gräshoppssvärmar och genombrott i forskning om malariavaccin. Det är några av aprils goda nyheter.

En ny metod hjälper jordbrukare i Kenya att bekämpa stora gräshoppssvärmar som också genererar en inkomst.

NYHET

Fem bra saker som hände i mars

Ny rapport visar att ursprungsbefolkningar och stamfolk är bättre på att bevara skog än andra, viktig milstolpe för kvinnors rättigheter i Malawi och FN sätter press på Sri Lanka att ställa ansvariga till svars för överepp. Det är några av mars goda nyheter.

Ursprungs- och stamfolk, i till exempel Colombia, är bättre på att bevara skog än andra visar en rapport från FN-organet FAO.

NYHET

Fem bra saker som hände i februari

BMW och Tetra Pak tar ställning för naturområde i Ghana. Venezuelaner på flykt får laglig status, och samkönat sex blir tillåtet i Angola. Här är några av februaris goda nyheter.

Ghanas Atewaskog.

NYHET

Fem bra saker som hände i januari

Joe Biden återkallar Donalds Trumps "gag rule" och organisationer som arbetar för aborträtten kan åter få bistånd från USA. El Salvador förklaras fritt från malaria och Dominikanska republiken förbjuder barnäktenskap. Här är några av januaris goda nyheter.

”The global gag rule” har förbjudit organisationer som vill ha amerikanskt bistånd att underlätta för, eller främja, abort. Nu har USA:s president Joe Biden återkallat lagen.

65 träffar