Goda Nyheter

NYHET

Fem bra saker som hände i maj

Forskare lyckas återskapa kroppsdelar hos djur, allt färre spädbarn dör i stelkramp och AI används för att kartlägga plastföroreningar. Det är några av de goda nyheterna från maj.

Forskare har återskapat ett förlorat ben hos den afrikanska klogrodan. Nu testas metoden på däggdjur.

NYHET

Fem bra saker som hände i april

Fortnite samlar in 1,3 miljarder till Ukraina, eldupphör i Jemen och en liten tropisk ö helt återställd efter exploatering. Det är några av de goda nyheterna från April.

Spelet Fortnite

NYHET

Fem bra saker som hände i februari

Februari var en mörk månad, men vid sidan av krig och klimatlarm har ett nytt HIV-vaccin börjat testas, Colombia har legaliserat abort och framtiden har ljusnat för delfinerna i Indusfloden. Här är fem hoppfulla nyheter från februari.

Colombia legaliserar abort. En historisk seger, hävdar fler organisationer i civilsamhället och firar.

NYHET

Fem bra saker som hände i januari

Chile får en feministisk regering, Italien sätter stopp för pälsdjursuppfödning och hårdare krav mot greenwashing i Danmark. Det är några av januaris goda nyheter.

Chile får sin första feministiska regering efter presidentvalet i december. Här räknas valrösterna i huvudstaden Santiago.

NYHET

Fem bra saker som hände i december

En majoritet verkar tro att 2022 blir ett bättre år än 2021. Det finns dessutom rekordsummor i Världsbankens fond för återhämtning efter pandemin. Det hände flera bra saker i december.

De flesta verkar tro att 2022 blir ett bättre år än 2021.

NYHET

Fem bra saker som hände i november

Gröna lyktor tänds i Polen för att hjälpa migranter, Ikea fasar ut all plast ur sina förpackningar och nya metoder mot malaria minskar förekomsten av smittan. Det är några av novembers goda nyheter.

Fyra latinamerikanska länder lanserar ett historiskt avtal för att skydda ett stort havsområde över gränserna

NYHET

Fem bra saker som hände i oktober

UNICEF etablerar ett innovationscenter i Stockholm, Slovakien slopar lagförslag om nya begränsningar av aborträtten och poliovaccineringen återupptas i Afghanistan. Det är några av oktobers goda nyheter. 

NYHET

Fem bra saker som hände i september

Domstolsbeslut kan avkriminalisera abort i Mexiko, lånegarantier hjälper små energiföredag i Afrika och Schweiz röster ja tilöl samkönade äktenskap. Det är några av septembers goda nyheter.

NYHET

Fem bra saker som hände i augusti

Lego ger rekordstöd till flyktingar i Afghanistan, antalet tigrar i Indien ökar och ett nytt säkerhetsavtal i Bangladesh skapar tryggare arbetsplatser för textilarbetare. Det är några av augustis goda nyheter.

Lego slår ett slag för Afghanistans flyktingar

NYHET

Fem bra saker som hände i juli

Sierra Leones parlament har röstat ja till att avskaffa dödstraff, New York blir den sjätte delstaten i USA att avskaffa barnäktenskap och Grönland stoppar all utvinning av olja och gas. Det är några av julis goda nyheter.

71 träffar