Goda Nyheter

NYHET

Fem bra saker som hände i oktober

En ny app ska göra det billigare att skicka pengar till Uganda, Ice Bucket Challenge har lett till framsteg i forskningen för ALS och hembiträden i Dominikanska Republiken har fått utökade arbetsrättsliga rättigheter. Det är några av de goda nyheterna från oktober.

Agricultural Development (IFAD)har tillsammans med samarbetspartners en ny app: PostalPay. Den kommer att göra det möjligt för personer i EU att skicka pengar billigare, snabbare och säkrare med mobilen. Foto: ©IFAD/Isaiah Muthui

NYHET

Fem bra saker som hände i september

Färre minor, fler bankkonton och en stor förhoppning om ett nytt effektivt malariavaccin. Det är några av de goda nyheterna från september.

Bara under 2020 rensades 135 583 landminor runt om i världen, vilket frigjorde stora arealer mark som kan användas för jordbruk.

NYHET

Fem bra saker som hände i augusti

Kvinnor tillåts bli lokförare i Egypten, antalet fria tigrar i världen ökar och antalet tonårsgraviditeter minskar i Indien. Det är några av de goda nyheterna från augusti.

Sedan i våras har pendlare i Egyptens huvudstad Kairo kunnat se kvinnor i förarhytterna efter att Egyptens nationella myndighet för tunnlar öppnat upp för kvinnor i deras utbildningsprogram.

NYHET

Fem bra saker som hände i juli

Slovenien tillåter samkönade äktenskap, antalet noshörningar ökar i Nepal och i Kina har man tagit fram en metod för att odla ris med saltvatten.  Det är några av de goda nyheterna från juli.  

Sloveniens konstitutionsdomstol konstaterade i juli att landets lagar, som inte tillät samkönade äktenskap samt adoption, är oförenliga med konstitutionen.

NYHET

Fem bra saker som hände i juni

Cannabis kan användas för att minska beroendet av antibiotika i kycklinguppfödning, Marocko ger män rätt till 15 dagar betald föräldraledighet och EU beslutar om förbud mot försäljning av nya bensinbilar från 2035. Det är några av de goda nyheterna från juni.

Ny studie tyder på att cannabis kan hjälpa till att minska bönders beroende av antibiotika.

NYHET

Fem bra saker som hände i maj

Forskare lyckas återskapa kroppsdelar hos djur, allt färre spädbarn dör i stelkramp och AI används för att kartlägga plastföroreningar. Det är några av de goda nyheterna från maj.

Forskare har återskapat ett förlorat ben hos den afrikanska klogrodan. Nu testas metoden på däggdjur.

NYHET

Fem bra saker som hände i april

Fortnite samlar in 1,3 miljarder till Ukraina, eldupphör i Jemen och en liten tropisk ö helt återställd efter exploatering. Det är några av de goda nyheterna från April.

Spelet Fortnite

NYHET

Fem bra saker som hände i februari

Februari var en mörk månad, men vid sidan av krig och klimatlarm har ett nytt HIV-vaccin börjat testas, Colombia har legaliserat abort och framtiden har ljusnat för delfinerna i Indusfloden. Här är fem hoppfulla nyheter från februari.

Colombia legaliserar abort. En historisk seger, hävdar fler organisationer i civilsamhället och firar.

NYHET

Fem bra saker som hände i januari

Chile får en feministisk regering, Italien sätter stopp för pälsdjursuppfödning och hårdare krav mot greenwashing i Danmark. Det är några av januaris goda nyheter.

Chile får sin första feministiska regering efter presidentvalet i december. Här räknas valrösterna i huvudstaden Santiago.

NYHET

Fem bra saker som hände i december

En majoritet verkar tro att 2022 blir ett bättre år än 2021. Det finns dessutom rekordsummor i Världsbankens fond för återhämtning efter pandemin. Det hände flera bra saker i december.

De flesta verkar tro att 2022 blir ett bättre år än 2021.

76 träffar